Inloggen

Placeholder

ma t/m. do 09:00 - 21:00
vr 09:00 - 17:30
za 09:00 - 21:00
zo 09:00 - 12:00

Bel ons vandaag +31 (0) 6 3301 1501

Beste Peter,
 
Malta vakantie en Gozo vakantie: 1 tot 16 augustus 2010
 
Het was voor ons de eerste keer dat we de 2 eilanden hebben bezocht.
In de voorbereiding was het prettig om contact te hebben met Peter. Hij kent het gebied goed en ook na veel heen en weer bellen bleef hij geduldig en zeer behulpzaam.

De eerste 8 dagen gingen we naar Malta met 4 personen. Twee vijftigers en twee jongedames van 19.
Dus er moest wel wat te doen zijn. Het werd hotel Soreda in Qawra Malta. Wij ( 50 +) vermaakten ons prima. Malta heeft weinig strand maar rotsen vinden we ook oké. De 2 meiden vonden dat niets maar vermaakten zich prima bij het zwembad bij het hotel. 's Avonds is daar tot 11 uur muziek ( dj , zanger, karaoke ).

Qawra Malta is geen grote, mondaine badplaats maar juist ook heel gewoon. Vriendelijkheid alom, een lekker windje van zee en gezellig buiten eten. Als je jong bent en je wilt veel feesten moet je een andere plek op Malta zoeken, die is er zeker.
Malta is heel droog, veel steen en alles heeft een lichtgeel/witte kleur. Zoals al gezegd weinig strand maar wel overal trapjes de zee in. Bedje huren bij een strandtent en klaar is kees. Tripjes gedaan,  bus en boot brengen je overal.
 
Daarna een weekje naar Gozo. Klein lief eilandje. Groener en mooier (vinden wij). We hadden daar een appartement zo groot als een huis. Appartement Blue Waters Marsalforn Gozo, pal aan de zee, in een woord geweldig. Toen we aankwamen stond er een eerste ontbijt in de koelkast. Daar kwamen we echt tot rust.

Restaurants vlakbij, maar het is ook wel lekker om eens bloemkool met kaassaus te eten. De keuken in het appartement was groot en luxueus. Gezellig en geschikt voor 5 personen. Tripjes met de bus, Victoria, kerken, veel gezien. Natuurlijk ook  naar de Blue Lagoon Malta Comino. "5000" mensen op een heel klein stukje strand en rots. Gelukkig zaten wij op de boot. We komen zeker nog eens terug op Gozo. Misschien maken we dan een combi met Sicilië, dat ligt namelijk vlakbij op ca. 90km van Malta.
 
De service vanuit Nederland was prima, we kregen van te voren een Malta landkaart met informatie over de eilanden, zelfs met een DVD.

Adrian is de man op Malta en Gozo die alles verder begeleid. We hebben eigenlijk niets hoeven te regelen. Vervoer vliegveld, hotel, boot, Gozo en weer terug. Makkelijk en ook wel eens lekker als je gewend bent om alles op vakantie zelf te regelen.
 
Hermen en Tony