Inloggen

Placeholder

ma t/m. do 09:00 - 21:00
vr 09:00 - 17:30
za 09:00 - 21:00
zo 09:00 - 12:00

Bel ons vandaag +31 (0) 6 3301 1501

Gozo
Gozo is onlosmakelijk verbonden met de Azure Window. De Azure Window Gozo lag en was gesitueerd in de plaats Dwejra. Hier meld ik dus niet verkeerd en ook niet fout en zeker niet met opzet, 'lag' in de voltooid verleden tijd. De of het Azure Window was een echte super publieks trkker. Iedereen die naar Malta vakantie ging, moest zeker ook naar de azure Window. Maar en helaas is dit fantastisch mooie schepsel van de natuur niet meer. 8 maart 2017 stortte de Azure Window volledig in zee. Persoonlijk en in een grijs verleden heb ik nog geluk gehad. Destijds heb ik nog op de Azure Window gelopen.
 
Gozo behoort tot de Maltezer Archipel en is met zijn 67km² (14.5km lang en max. 7km breed), het 2e eiland van Malta en ligt ten noordwesten van Malta en Comino. Het eiland is minder druk dan het buureiland Malta en is tevens groener dan het grotere hoofdeiland. Er is geen vliegveld. Passagiers worden per veerboot vervoerd. 2 bekende badplaatsen van het eiland liggen aan de zuid- en noordoostkust, nl. Xlendi en Marsalforn. Beide plaatsjes liggen aan een baai en hebben een kleine boulevard/promenade.
 

     
 
Gozo wordt veelal bezocht door duikers en rustzoekers, aangezien massatoerisme niet voorkomt op het eiland Gozo. De voorzieningen voor toeristen zijn veelal eenvoudig. De oude hoofdplaats Victoria, in de volksmond ook bekend onder de naam Rabat, ligt centraal op het eiland. Beeldbepalend zijn hier de fraaie citadel en kathedraal. Opmerkelijk is dat alle wegen op Gozo naar Victoria leiden. De bebouwing is vnl. opgetrokken uit zandsteen. Opvallend zijn de vele grote, imposante kerken op het eiland.