Inloggen

Placeholder

ma t/m. do 09:00 - 21:00
vr 09:00 - 17:30
za 09:00 - 21:00
zo 09:00 - 12:00

Bel ons vandaag +31 (0) 6 3301 1501

Reisgarantie Malta Advies

Alle bij Reisorganisatie Malta Advies geboekte reizen* hebben volledige Reisgarantie.
 
*
Alleen pakketreizen hebben verplichte reisgarantie. Reisorganisatie Malta Advies geeft standaard en altijd reisgarantie op alle boekingen.
 
Reisorganisatie Malta Advies is aangesloten bij:
STO ( Stichting Take Over )
SDCE ( Stichting Derdengelden Certo Escrow )
Garantie goed geregeld | STO Garant
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling, maakt Reisorganisatie Malta Advies gebruik van de STO Garant op al haar reizen / boekingen.
 
Over STO
Doelstelling van de STO
De STO is in het leven geroepen om reisorganisatoren die pakketreizen aanbieden, de gelegenheid te bieden om te voldoen aan de wettelijk verplicht gestelde garantiestelling.  Deze verplichting is opgenomen in het burgerlijk wetboek onder artikel  7.512 en luidt als volgt:
“De reisorganisatie neemt maatregelen die nodig zijn om te verzekeren dat, wanneer de reisorganisatie wegens financieel onvermogen haar verplichtingen jegens de reiziger niet of niet verder kan nakomen, wordt zorg gedragen. Of door overneming van de verplichtingen door een ander hetzij door terugbetaling van de reissom, of indien de reis reeds ten dele is genoten, een evenredig deel daarvan. Indien de reiziger reeds op de plaats van bestemming is aangekomen dient in ieder geval te worden zorg gedragen voor de terugreis.”
 
Garantie geregeld: STO Garant
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [naam onderneming] gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.
Bij elk (reis)aanbod van [naam onderneming] op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
 
De werking
Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan [naam onderneming], maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan [naam onderneming]. Mocht [naam onderneming] voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.
 
Download hier de Folder met betrekking tot STO Garant.
 
BELANGRIJK:
De financiële hulp die de STO aan reizigers biedt zal nooit méér bedragen dan maximaal het bedrag van de reissom dat de reiziger heeft betaald.
Mocht er, na afhandeling van de zaak van de gedupeerde reiziger(s), van de reissom geld overblijven, dan is de STO gerechtigd de kosten voor haar gedane werkzaamheden te verrekenen. Blijft er, na verrekening van de kosten gemaakt door de STO, een bedrag van de reissom over, dan wordt deze overgemaakt  aan de reisorganisatie.
 
Samenstelling STO
De STO heeft een Bestuur dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van bovengenoemde taken. Het Bestuur wordt geadviseerd en gecontroleerd door een Raad van Toezicht.