Inloggen

Placeholder

ma t/m. do 09:00 - 21:00
vr 09:00 - 17:30
za 09:00 - 21:00
zo 09:00 - 12:00

Bel ons vandaag +31 (0) 6 3301 1501

Qawra (wordt uitgesproken als Auwra) is een plaats in het noordoosten van het eiland Malta in de gemeente San Pawl il-Baħar (St. Paul's Bay). De plaats ligt zo'n 20 km van Valletta, op een landtong aan zee tegen de plaats Bugibba aan. Het voormalige vissersdorpje Qawra is sinds de jaren 60 uitgegroeid tot een populair verblijfsoord voor toeristen met veel hotels en appartementen. Er ligt een vrij groot busstation (de Busterminus) met verbindingen over heel het eiland. Qawra ligt zowel aan St. Pauls Bay, Bugibba als aan Salina Bay, waar zout wordt gewonnen (Malta zoutpannen). In Qawra bevindt zich een prehistorische dolmen waar ook het Dolmen Resort naar is vernoemd Verder staat er een wachttoren, Fra Ben of Qawra tower, die in de zeventiende eeuw gebouwd werd door de ridders van de Matezer Orde.
     
 
Bugibba dat in het noordelijk deel van Malta ligt vormt samen met de plaatsen St. Pauls Bay Qawra het toeristencentrum van deze regio. De laatste jaren zijn hier veel bouwactiviteiten en het het toerisme heeft ook hier een vlucht genomen. Daar waar voorheen Sliema en nog later St. Julians de belangrijkste plaatsen waren aangaande het toerisme, is ook Bugibba momenteel zeer in trek. Diverse hotels organiseren allerlei activiteiten in en rond het water en je vind hier ook een onafhankelijke duikschool. Er zijn dagelijks boottochten vanuit de il-Menga kade bij Bognor Beach. Bugibba Malta is een belangrijk "kruispunt" voor de busdiensten naar Valletta.
     
 
St. Pauls Bay (Maltees: San Pawl il-Baħar, Italiaans: Baia di San Paolo) is een stad in Malta, gelegen in het noorden van het eiland Malta, op ca. 20 km van de hoofdstad Valletta. De gemeente heeft een oppervlak van ca. 15 km² en heeft een inwoneraantal van ca. 14.000. (in de zomermaanden stijgt dit "inwoneraantal" naar ongeveer 60.000) De naam van de gemeente en van de gelijknamige baai is afgeleid van de apostel Paulus, wiens schipbreuk op de St. Pauls Islands zou zijn geweest. Bij de gemeente San Pawl il-Baħar (letterlijk: Sint Paul bij de zee) horen de plaatsen Burmarrad, Qawra, Bugibba, Xemxija, Mselliet en San Martin en ook delen van Bidnija, Mistra en Ghajn Tuffieha.